Kwadratowe talerze z trzciny cukrowej 16x16 cm 50 szt.
Opis
Biodegradowalne talerze z trzciny cukrowej
Ekologiczne kwadratowe talerze z pulpy z trzciny cukrowej do zastosowania w gastronomii i w domu. Są wytrzymałe i odporne na tłuszcz. Estetyczne wykończenie sprawia, że stają eleganckimi zamiennikami dla plastikowych naczyń. Talerze z trzciny cukrowej są popularne w restauracjach, barach, food truckach i innych lokalach serwujących jedzenie na wynos, które dbają o środowisko. Doskonale sprawdzają się na piknikach, wydarzeniach plenerowych, urodzinach i innych imprezach okolicznościowych.
Talerze z pulpy z trzciny cukrowej można podgrzewać w mikrofalówce do 5 minut oraz w piekarniku do 200°C. Spełniają normy EN 13432 i ASTM 6400. Są przeznaczone do kontaktu z żywnością. Zostały wykonane zgodnie z dobrymi praktykami produkcyjnymi i higienicznymi.
Co to jest pulpa z trzciny cukrowej?
Pulpa, nazywana również bagassą, powstaje z włókien trzciny cukrowej, jest naturalnym i odnawialnym źrodłem surowca. Pulpa z trzciny cukrowej jest materiałem, który z powodzeniem zastępuje styropian. Pojemniki są równie trwałe i odporne na wilgoć, temperaturę i tłuszcz co ich styropianowe odpowiedniki, a do tego są neutralne smakowo.
Szczegóły
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.